SV Parkhout wint derby en wint uit met 3-4 van Houten

Op een zonovergoten sportpark ‘Oud Wulven’ in Houten speelde de kraker voor lijfsbehoud tegen de gelijknamige voetbalclub SV Houten en SV Parkhout zich af. Een wedstrijd waar de supporters van beide verenigingen heel vaak met de billen moesten knijpen en de neutrale toeschouwer zich geen moment hoefde te vervelen. AD sportverslaggever Martin Veldhuizen gooide deze week al olie op het vuur, en zette daarmee de wedstrijd op scherp. Een groot deel van de Houten selectie sprak zich openlijk uit om na de competitie over te stappen naar SV Parkhout!
Wie dacht dat de drie punten door SV Houten, 5e op de ranglijst in Zuid 2G, weggegeven zouden worden kwam bedrogen uit.

Onze reporter Gerard van Vliet ter plekke: ‘De gasten uit Nieuwegein starten vanaf de aftrap furieus en dat resulteerde direct al in een mega kans voor Casper van Baggem, maar hij schoot in de 1 op 1 situatie met keeper Max van Hattem over. In de 6e minuut was het dan wel raak. Vanaf links werd de bal door Casper van Baggem perfect voorgetrokken en Timo Meerding stond op de goede plek om de bal binnen te schieten. Protesten voor buitenspel waren niet besteed aan het adres van scheidsrechter Soerish Ramcharan uit den Haag. De eerste tik was uitgedeeld en Houten leek wat aangeslagen door deze snelle achterstand. Dat duurde echter niet zo lang want de thuisploeg liet zien dat ze echt goed kunnen voetballen, en drukten SV Parkhout achteruit.’

‘Alweer uit een corner scoorde Houten waar de “tweede” bal niet goed werd verdedigd kon de geheel vrijstaande Mitchel de Vaal de gelijkmaker in de 17e min op het scorebord zetten. In de daaropvolgende fase moest sv Parkhout zich beperken tot verdedigen want SV Houten dicteerde het spel en had de Nieuwegeiners behoorlijk in de tang. Lange tijd leek het erop dat de thuisploeg de score zou kunnen opvoeren. Maar vlak voor rust was daar dan toch “het moment” voor Casper van Baggem. Jardell Adamson werd diep gestuurd en moest een fors duel voor balbezit uitvechten. Hij legde de bal op een presenteerblaadje voor Casper. Nu bleef hij wel kalm en wist keeper van Hattem voor de tweede keer te passeren. In het restant van de eerste helft volgde nog een aantal stevige duels wat de thuisploeg nog een gele kaart kwam te staan. Ruststand 1-2.’

Tweede helft
De tweede helft gaf in de openingsfase hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. De bezoekers uit Nieuwegein creëerden een aantal beste mogelijkheden maar konden het net nog niet vinden. Het was de thuisploeg welke in de 53e min langszij kwam. In het linker verdedigingsblok werd Luc Jansen Venneboer simpel uitgespeeld en bij de tweede paal werd er ook slap verdedigd. Milan de Vos liet dit buitenkansje niet onbenut een schoot diagonaal binnen 2-2.

‘De plaaggeest voor de Houten verdediging deze middag, Timo Meerding kreeg vrij voor het doel een prachtige kans maar hij kon de bal niet “drukken” en schoot hoog over. Een overtreding op hem op de rand van de zestien leverde voor de bezoekers geen resultaat op. Toch was het sv Parkhout welke opnieuw de leiding nam. Uit een onoverzichtelijke situatie scoorde Robin Jansen in de 59e min de 2-3. In de daaropvolgende aanval was Houten opnieuw heel dicht bij de gelijkmaker maar met vereende krachten en sluitpost Mitchell van Oort werd het gevaar in de kiem gesmoord. Toen kwam het moment rond de 75e min. dat scheidsrechter Ramcharan zijn stempel op de wedstrijd drukte. Hij wuifde een forse overtreding op een doorgebroken Houten speler resoluut weg en kende vervolgen een penalty toe aan SV Parkhout vanwege, naar mijn mening een “vrij lichte” overtreding op Jay Daalhuisen. Aanvoerder Ryan Verkerk pakte resoluut zijn verantwoordelijkheid wist wel raad met dit cadeautje 2-4.! Er werd nog een rode kaart getrokken voor Houten speler Mitchel de Vaal. Houten kon het alsnog met 10 man spannend maken en scoorde in de 83e min 3-4. Er volgde nog een tiental zenuwslopende momenten tot het eindsignaal. Alle SV Parkhout supporters haalden opgelucht adem en weten inmiddels dat nacompetitie nog ontlopen kan worden.’

SV Parkhout leeft nog maar de ranglijst geeft een vertekend beeld. Doordat de wedstrijd GRC tegen Theole in de rust bij een 0-0 stand is gestaakt, vanwege het onwel worden van de trainer van GRC-14. En GJS tegen WSC niet is gestart vanwege een blessure van de scheidsrechter tijdens de warming-up, ontbreekt het reële overzicht. Zaterdag a.s. thuis tegen GJS geldt dezelfde opdracht als vandaag WINNEN! Met de mentale instelling zit het na de overwinning wel goed.